SEF:s Riksmöte 2019

Föreningen SydOstEntomologerna bjuder in till riksmöte för Sveriges Entomologiska Förening (SEF) 14-16 juni 2019 på Öland och i sydöstra Småland

Inkvartering och föreläsningar blir denna gång på Ölands folkhögskola, bara några kilometer från Färjestaden och alltså rätt nära Ölandsbron. Genomgående tema vad gäller föredrag, exkursioner och nattligt ljusfångande är däremot östra Småland och Kalmartrakten. Inte minst kommer de entomologiskt unika markerna i regionen runt Bäckebo, Allgunnen och Hornsö besökas. Det finns inte något tillräckligt stort boende där, men Ölands folkhögskola ligger som längst en timme bort från de mest avlägsna exkursionslokalerna.

Programmet – i grova drag!

Fredag
Incheckning under eftermiddag, därefter middag, föredrag och ljusfångst i närområdet.

Lördag
Efter frukost årsmöte fram till lunch. Därefter exkursioner i Kalmartrakten fram till middag, varefter följer en genomgång av exkursionernas intressanta arter och kortare föredrag. På kvällen/natten ljusfångst i Småland för de som vill.

Söndag
Efter frukost och utcheckning. Vi tar med oss lunchpaket och sedan är det valbara tider och platser i främst Hornsö- och Algunnenområdet för exkursioner.
FSOE tar fram ett antal förslag på exkursionsmål i form av kartor eller som GPS-punkter som kommer att finnas tillgängligt för alla deltagare.

Stanna tre dar extra!
Är du intresserad av att stanna kvar några dagar för att även uppleva Öland, så erbjuder Ölands folkhögskola två tredagarskurser för entomologer, måndag till onsdag veckan som kommer (den vecka som avslutas med midsommar). Mattias Forshage och Pav Johnsson ansvarar för kursen ”Ölands insektsfauna”, och John Hallmén och Stanislav Snäll leder kursen ”Fota insekter”. Det finns några platser öronmärkta för de som är inkvarterade på folkhögskolan redan under helgens Riksmöte, men vill du vara säker på att få plats på någon av kurserna bör anmäla dig omgående – folkhögskolans sommarkurser är mycket populära och först till kvarn gäller.

Anmälan – kostnad?
Du anmäler dig till Riksmötet genom att klicka på knappen ”Ansök nu” från denna sida:

https://www.olandsfolkhogskola.se/kurser/sommarkurser/sef-riksmote

Vid ansökan väljer du ett av följande tre prisalternativ beroende på
hur du önskar bo:

  • Mat och deltagande och boende i dubbelrum (1 450 kr)
  • Mat och deltagande och boende i egen husbil/tält* (950 kr)
  • Mat och deltagande men eget boende (850 kr)

*För dig med husbil är det bra att veta att elstolpar ej finns på parkeringen. Däremot får alla som väljer ställplats/tältplats på skolan nyckeltagg med tillträde till dusch/bastu, och en del andra lokaler.

Väl mött hälsar Föreningen SydOstEntomologerna!